Kategoria promowana – marzec

  • 7

W marcu promujemy przepisy na wędliny domowej roboty - raj dla wielbicieli domowych kiełbas i szynek!

         
ocena: 5/5 głosów: 8
Kategoria promowana – marzec

Macie po dziurki w nosie pakowanych w plastikowe opakowania wędlin z supermarketu o smaku coraz bardziej przypominającym zamoczony w wodzie papier? W czasie, gdy producenci kładą nacisk na masowość produkcji oraz jej tempo zanika wśród konsumentów wiedza na temat domowych sposobów wyrabiania wędlin.

Czas wziąć sprawy w swoje ręce, sięgnąć do sprawdzonych przepisów albo poszukać inspiracji i zrobić własną szynkę, kiełbasę, boczek, salceson czy nawet kaszankę!

Od 1 do 31 marca dodatkowo promujemy - 10 punktami - przepisy na domowej roboty mięsa i wędliny. Warto pamiętać, że aby przepis został zapunktowany musi mieć on zaznaczoną kategorię mięsa, najlepiej z określoną podkategorią.

 

Więcej o wyrobie własnych wędlin możecie przeczytać w wątku na forum >>>

Szynka wielkanocna peklowana. Schab na surowo

Tutaj znajdziecie więcej przykładowych przepisów na mięsa >>>

Kilka uwag na koniec:

- chodzi nam w tej kategorii o mięsa konsumowane na zimno;
- wędliny "surowe" też wchodzą w skład kategorii, podobnie wędzone;
- wędliny z drobiu też wchodzą w skład kategorii promowanej, o ile spożywane są na zimno.