Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Przepisy na kawę

Kawa korzenna z kafetierki :

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Kafetierka to taki tygielek do parzenia kawy .Aromat nie do opisania .

Kawa korzenna z kafetierki : Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kawa korzenna z kafetierki :

 

 

Sposób przygotowania:

Kawa korzenna z kafetierki :
Rozgrzać piekarnik do 160 * C i wyłączyć . Porcję kawy przeznaczoną do zmielenia ( mieloną jeśli takiej używamy ) wstawić do piekarnika na 5 minut . Zmielić . W kafetierce ( tygielku zagotować wodę z korzeniami i miodem . Wsypać kawę . Ostrożnie zamieszać bo się spieni . Doprowadzić do wrzenia i odstawić .Jak fusy opadną powtórzyć - znów doprowadzić do wrzenia i odstawić . Powtórzyć 3 raz . Przecedzić przez drobne sitko. Rozlać do miniaturowych filiżanek.Jeśli ktoś lubi słodką kawę może ją dosłodzić jeszcze miodem. Pić gorącą . Ma być mocna i gorąca.
Kawa korzenna z kafetierki :
Etap 1
Kawa korzenna z kafetierki :
Etap 2
Kawa korzenna z kafetierki :
Etap 3
Kawa korzenna z kafetierki :
Etap 4

Tagi:

kawa