Sposób przygotowania:
Kawałki kurczaka pieczone w piekarniku
Mięso oczyszczamy, myjemy, osuszamy i oprószamy solą i pieprzem. Do mięsa dodajemy ketchup ,pokrojony czosnek i mieszamy. Odstawiamy na 30- 60 min do lodówki.
Po wyjęciu z lodówki dodajemy pokrojoną cebulę i mieszamy. Zostawiamy na ok 15 min w temperaturze pokojowej.
Przekładamy mięso do naczynia żaroodpornego i skrapiamy olejem.Można oprószyć ziołami prowansalskimi.
Pieczemy do miękkości ok 50 min w 180 stopniach.
Po wyjęciu z lodówki dodajemy pokrojoną cebulę i mieszamy. Zostawiamy na ok 15 min w temperaturze pokojowej.
Przekładamy mięso do naczynia żaroodpornego i skrapiamy olejem.Można oprószyć ziołami prowansalskimi.
Pieczemy do miękkości ok 50 min w 180 stopniach.