Sposób przygotowania:
Kawałki kurczaka w ognistej panierce
Z lekko ciepłych po wyjęciu z wywaru ugotowanych skrzydełek ( lub innych kawałków mięsa) usunąć delikatnie kości i chrząstki ( dolna łącząca elementy skrzydełka chrząstka zostaje ). Zmiksować w Rozdrabniaczu chipsy serowe. Wymieszać składniki panierki : bułkę tartą , chipsy, paprykę. Jajko roztrzepać na talerzyku. Skrzydełka posolić - obtaczać w panierce , jajku i ostatecznie w panierce nadając skrzydełkom owalny ścisły kształt. Rozgrzać olej i na gorącym smażyć skrzydełka z obu stron. * Ponieważ był jeszcze przedtem rosół zdecydowałam , ze podam usmażone kawałki kurczaka tylko z mocno schłodzonym arbuzem i garstką sałaty bez dodatków typu ryż czy ziemniaki. I muszę stwierdzić , że było to dobry pomysł. Polecam jako gorącą przekąskę.
![Kawałki kurczaka w ognistej panierce Kawałki kurczaka w ognistej panierce](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kawalki-kurczaka-w-ognistej-panierce-192648.jpg)
![Kawałki kurczaka w ognistej panierce Kawałki kurczaka w ognistej panierce](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kawalki-kurczaka-w-ognistej-panierce-192649.jpg)
![Kawałki kurczaka w ognistej panierce Kawałki kurczaka w ognistej panierce](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kawalki-kurczaka-w-ognistej-panierce-192650.jpg)
![Kawałki kurczaka w ognistej panierce Kawałki kurczaka w ognistej panierce](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kawalki-kurczaka-w-ognistej-panierce-192651.jpg)