Sposób przygotowania:
Kawowa owsianka z bananem
Większą cześć banana przełożyć do miseczki (tak około 3/4 banana) i rozgnieść go na papkę za pomocą widelca, a pozostałą część banana pozostawić, by ułożyć go na wierzchu gotowej owsianki. Płatki owsiane górskie przesypać do niedużego rondelka i zalać je zimnym mlekiem. Do płatków zalanych mlekiem dosypać biały cukier i kawę rozpuszczalną i nastawić garnuszek z całą zawartością na gotowanie. Gdy zawartość garnuszka należycie się podgrzeje, wszystkie składniki się połączą, a płatki będą miękkie dodać do garnka rozgniecioną część banana i wszystko razem podgrzewać jeszcze przez moment na niedużym ogniu od czasu do czasu mieszając. Po chwili zdjąć gotową owsiankę z gazu i przelać ją do miseczki, dużego kubka. Pozostawioną część banana pokroić w plasterki. Na wierzch przelanej owsianki poukładać pokrojonego banana.