Sposób przygotowania:
Kawowy torcik z malinami
Kawę zalewamy gorącą wodą,dodajemy cukier.
Umyte maliny miksujemy blenderem, przekładamy do rondla, zagotowujemy, zdejmujemy z ognia. Wsypujemy suche galaretki, dokładnie mieszamy.Serek mascarpone przekładamy do miski, miksujemy na puszystą masę, dodajemy cukier puder,cukier waniliowy wymieszany z śmietan-fixami, ponownie miksujemy.
Biszkopty maczamy w zimnym naparze kawy i wykładamy nimi dno tortownicy(22cm.).
Wykładamy połowę masy, układamy kolejną warstwę biszkoptów maczanych w kawie i pozostałą część masy.
Na wierzch wylewamy tężejący mus malinowy. Torcik wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Umyte maliny miksujemy blenderem, przekładamy do rondla, zagotowujemy, zdejmujemy z ognia. Wsypujemy suche galaretki, dokładnie mieszamy.Serek mascarpone przekładamy do miski, miksujemy na puszystą masę, dodajemy cukier puder,cukier waniliowy wymieszany z śmietan-fixami, ponownie miksujemy.
Biszkopty maczamy w zimnym naparze kawy i wykładamy nimi dno tortownicy(22cm.).
Wykładamy połowę masy, układamy kolejną warstwę biszkoptów maczanych w kawie i pozostałą część masy.
Na wierzch wylewamy tężejący mus malinowy. Torcik wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.