Sposób przygotowania:
Torcik śmietankowo - czekoladowy
BISZKOPT: Białka oddzielamy od żółtek, po czym białka ubijamy na sztywną pianę. Do piany dodajemy żółtka oraz cukier i dalej ubijamy na puszystą masę. Następnie wsypujemy mąkę, mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia i całość dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na natłuszczoną i posypaną bułką tartą tortownice. Pieczemy ok. 30 minut w temp. 180 stopni. Zimny biszkopt przekrawamy na dwa blaty. MASA CZEKOLADOWA: Do mniejszego garnuszka przekładamy margarynę , czekolady i śmietankę. Mieszając podgrzewamy na małym ogniu, do momentu roztopienia i połączenia się składników. Przestudzoną polewą smarujemy wierzchy dwóch biszkoptów. MASA ŚMIETANOWA: Śmietanę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru i śmietanfixów. Połowę wykładamy na jeden biszkopt, po czym przykrywamy drugim i na wierzchu oraz po bokach rozsmarowujemy resztę ubitej śmietany. Gotowy torcik dekorujemy malinami , porzeczkami i starta na tarce o drobnych oczkach czekoladą.