Sposób przygotowania:
Jabłka i maliny pod kukurydzianą kruszonką
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć w naczyniu do zapiekania, na wierzch jabłek ułożyć maliny, owoce posypać cynamonem i erytrytolem.
Z mąki, masła i erytrytolu (ja dodałam 4 łyżki, można dodać mniej albo więcej, można też zamienić na inne slodzidło) zagnieść kruszonkę.
Przygotowaną kruszonką obsypać owoce ułożone w naczyniu. Piekarnik nastawić na 180 stopni, wstawić do niego owoce z surową jeszcze kruszonką i zapiekać całość przez około 30 - 45 minut.
Po upieczeniu kruszonkę po wierzchu posypać cukrem waniliowym.
Z mąki, masła i erytrytolu (ja dodałam 4 łyżki, można dodać mniej albo więcej, można też zamienić na inne slodzidło) zagnieść kruszonkę.
Przygotowaną kruszonką obsypać owoce ułożone w naczyniu. Piekarnik nastawić na 180 stopni, wstawić do niego owoce z surową jeszcze kruszonką i zapiekać całość przez około 30 - 45 minut.
Po upieczeniu kruszonkę po wierzchu posypać cukrem waniliowym.