Sposób przygotowania:
Keczup domowy
Pomidory i jabłka myjemy. Jabłka i cebulę obieramy.
Wszystko kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy około 2,5 godziny - bez przykrycia.
Dokładnie blendujemy lub przecieramy przez sito.
Dodajemy musztardę i przyprawy (pieprz, papryki, sól, cukier, ocet). Mieszamy i ponownie gotujemy około 30-60 minut (bez przykrycia do uzyskania odpowiedniej gęstości).
Gorący keczup nalewamy do słoiczków, zakręcamy i stawiamy do góry dnem. Przykrywamy ręcznikiem i tak pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia.
Wszystko kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy około 2,5 godziny - bez przykrycia.
Dokładnie blendujemy lub przecieramy przez sito.
Dodajemy musztardę i przyprawy (pieprz, papryki, sól, cukier, ocet). Mieszamy i ponownie gotujemy około 30-60 minut (bez przykrycia do uzyskania odpowiedniej gęstości).
Gorący keczup nalewamy do słoiczków, zakręcamy i stawiamy do góry dnem. Przykrywamy ręcznikiem i tak pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia.