Sposób przygotowania:
Domowy, aromatyczny keczup
Pomidory sparzam i obieram ze skórki. Paprykę wkładam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i opiekam przez mniej więcej 30 minut. Studzę ją w worku foliowym, obieram ze skórki i kroję na kawałki.
Pomidory i obrane jabłka kroję na ćwiartki, seler w kostkę a cebulę kroję w piórka.
W garnku na oleju podsmażam cebulę razem z selerem, dodaję jabłka, następnie pomidory, czosnek i przyprawy. Liscie laurowe i ziarna wrzucam w sakiewce z gazy. Gotuję to wszystko przez godzinę następnie dodaję paprykę i gotuję dalej przez dwie godziny. W
yjmuję przyprawy w gazie i wszystko miksuję. Odparowuje to jeszcze na małym ogniu, dodaję musztardę, ocet i cukier i wszystko mieszam.
Gorący keczup przekładam do słoiczków i zostawiam je do góry dnem aż wystygną.
Pomidory i obrane jabłka kroję na ćwiartki, seler w kostkę a cebulę kroję w piórka.
W garnku na oleju podsmażam cebulę razem z selerem, dodaję jabłka, następnie pomidory, czosnek i przyprawy. Liscie laurowe i ziarna wrzucam w sakiewce z gazy. Gotuję to wszystko przez godzinę następnie dodaję paprykę i gotuję dalej przez dwie godziny. W
yjmuję przyprawy w gazie i wszystko miksuję. Odparowuje to jeszcze na małym ogniu, dodaję musztardę, ocet i cukier i wszystko mieszam.
Gorący keczup przekładam do słoiczków i zostawiam je do góry dnem aż wystygną.