Sposób przygotowania:
Kefirowe ciasto ze śliwkami
Śliwki myjemy i osuszamy z wody, kroimy na połówki i wyjmujemy pestki. Śliwki kroimy w kostkę.
Do miski wbijamy jajka i dodajemy cukier, miksujemy na puszystą masę. Wlewamy kefir i olej, miksujemy do połączenia się składników. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie miksujemy.
Tortownicę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą, wkładamy przygotowane ciasto i delikatnie posypujemy bułką tartą.
Z masła, mąki i cukru robimy kruszonkę. Na ciasto wkładamy pokrojone śliwki i posypujemy kruszonką. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 - 50 minut. Ciasto wyjmujemy z blaszki i studzimy. Przed podaniem posypujemy ciasto cukrem pudrem.
Do miski wbijamy jajka i dodajemy cukier, miksujemy na puszystą masę. Wlewamy kefir i olej, miksujemy do połączenia się składników. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie miksujemy.
Tortownicę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą, wkładamy przygotowane ciasto i delikatnie posypujemy bułką tartą.
Z masła, mąki i cukru robimy kruszonkę. Na ciasto wkładamy pokrojone śliwki i posypujemy kruszonką. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 - 50 minut. Ciasto wyjmujemy z blaszki i studzimy. Przed podaniem posypujemy ciasto cukrem pudrem.
lukrowanepierniczki
biedroneczki
Czekoladka 2
mocsłodkości
kuchenny świat
Dziękuje
kuchenny świat
Dziękuje
kuchenny świat
Dziękuje
kuchenny świat
Dziękuje
skuter5