Sposób przygotowania:
Migdałowe ciasto ze śliwkamiETAP 1:
Obie mąki wymieszać z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia, dokładnie posiekać z masłem.
ETAP 2:
Następnie dodać żółtka, puree z dyni aromat i szybko zagnieść ciasto.
ETAP 3:
Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez pół godziny.
ETAP 4:
Kruszonka
Mąkę, cukier, cukier z wanilią i masło włożyć do miski, palcami rozcierać do czasu aż powstaną okruchy ciasta.
ETAP 5:
Blaszkę do pieczenia o wymiarach 23 x 34 cm. wyłożyć papierem do pieczenia.
Ciasto rozwałkować, przełożyć do blaszki i nakłuć widelcem.
ETAP 6:
Posypać pokruszonymi herbatnikami, ułożyć śliwki z syropu i mrożone.
Po wierzchu ciasto posypać kruszonką i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec w temp 180 °C około 40 minut.
SylaUla