Sposób przygotowania:
Ciasto z cukinii z jagodami i kruszonkąETAP 1:
Cukinię obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Posolić i odstawić na sicie na ok. 15-20 minut żeby puściła sok. Odcisnąć. Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dolać olej i zmiksować do połączenia. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i wmieszać do masy jajecznej. Wymieszać łyżką lub mikserem. Dodać cukinie i wymieszać.
Ciasto przelać do formy 25x30cm wyłożonej papierem do pieczenia. Jagody oprószyć mąką i wyłożyć na wierzch ciasta. Masło rozetrzeć z mąką i cukrem na okruchy. Posypać ciasto.
Ciasto piec do suchego patyczka w 175 stopniach. U mnie piekło się godzinę i 15 minut. Wystudzić i pokroić na kawałki.
skuter5