Sposób przygotowania:
Drożdżówka z sernikiem
Jajka, cukier ubić mikserem do białości na kogel mogel.
Drożdże suszone wymieszać z mąką, cukrem wanilinowym, wlać masę jajeczną, letnie mleko i mikserem wyrabiać ciasto na najwyższych obrotach z 3 minuty. Wlać letnie stopione masło i mikserem wyrabiać z 3 minuty. Miskę nakryć talerzem i zostawić na 1 godzinę.
Składniki temperatura pokojowa = twaróg śmietankowy w misce pałką blendera zmiksować z cukrem, jajkami, kaszą manną, mąką ziemniaczaną, olejkiem migdałowym na gładka masę.
Wyrośnięte ciasto parę razy łyżką wyrobić i do formy 34x24 cm z papierem do pieczenia ciasto wyłożyć. Zostawić trochę na paski.
Na ciasto wyłożyć masę serową, łyżką na wierzchu masy serowej rozsmarować paski z reszty ciasta.
Piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 55 minut, w formie dobrze ciasto wystudzić.
W kąpieli wodnej roztopić połamane dwie gorzkie czekolady ze śmietaną, od razu polać ciasto i posypać wiórkami kokosowymi.
Drożdże suszone wymieszać z mąką, cukrem wanilinowym, wlać masę jajeczną, letnie mleko i mikserem wyrabiać ciasto na najwyższych obrotach z 3 minuty. Wlać letnie stopione masło i mikserem wyrabiać z 3 minuty. Miskę nakryć talerzem i zostawić na 1 godzinę.
Składniki temperatura pokojowa = twaróg śmietankowy w misce pałką blendera zmiksować z cukrem, jajkami, kaszą manną, mąką ziemniaczaną, olejkiem migdałowym na gładka masę.
Wyrośnięte ciasto parę razy łyżką wyrobić i do formy 34x24 cm z papierem do pieczenia ciasto wyłożyć. Zostawić trochę na paski.
Na ciasto wyłożyć masę serową, łyżką na wierzchu masy serowej rozsmarować paski z reszty ciasta.
Piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 55 minut, w formie dobrze ciasto wystudzić.
W kąpieli wodnej roztopić połamane dwie gorzkie czekolady ze śmietaną, od razu polać ciasto i posypać wiórkami kokosowymi.