Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniami na ciemnym cieścieETAP 1:
Składniki na ciasto kruche umieścić w misce. Posiekać nożem a następnie zagnieść szybko jednolite ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce przez 30 minut, a następnie rozwałkować i przenieść do blachy 25x30cm wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiec 15 minut w 160 stopniach.
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Żółtka utrzeć z cukrem. Dodawać po łyżce ser. Zmiksować z budyniem. Połączyć delikatnie z brzoskwiniami i ubitą pianę z białek. Wyłożyć na podpieczony spód.
Piec godzinę w 170 stopniach. Wystudzić.
Pokroić na kawałki.
lukrowanepierniczki
WanilioweImprowizacj
lukrowanepierniczki napisał(a):
robaczek
Czekoladka 2