Sposób przygotowania:
Leniwa drożdżówka z jabłkami
Do miski dodać wg podanej kolejności składniki: pokruszone drożdże, cukier, roztrzepane jajka, mleko, olej, mąkę, sól i nie mieszać. Miskę nakryć talerzem i zostawić na cała noc na blacie kuchennym.
Rano w misce dużą łyżką wszystko wymieszać, ciasto ma mieć nie za rzadką konsystencję.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy, wygładzić wierzch ciasta łyżką.
Obrane jabłka przekroić na dwie części, usunąć gniazdka nasienne i kłaść na cieście wciskając do środka, posypać cukrem i cynamonem.
Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut, w formie wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Rano w misce dużą łyżką wszystko wymieszać, ciasto ma mieć nie za rzadką konsystencję.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy, wygładzić wierzch ciasta łyżką.
Obrane jabłka przekroić na dwie części, usunąć gniazdka nasienne i kłaść na cieście wciskając do środka, posypać cukrem i cynamonem.
Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut, w formie wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.