Sposób przygotowania:
Kiełbasa grillowana
Kiełbasę nacinam nożem w kratkę.
Marynata;
Do słoika wlewam oliwę, miód, sos sojowy oraz odrobin papryki mielonej słodkiej, mieszam. Następnie wkładam kiełbasę do marynaty i marynuje około 20 minut.
Kiełbasę wyjmuje z marynaty i smażę na średnio rozgrzanej patelni grillowej razem z marynatą.
Smażę do przysmażenia kiełbasy, obracając kiełbasę co jakiś czas, aby się nie przypaliła.
Pod koniec smażenia dodaje obraną pokrojoną w piórka cebulę i jeszcze smażę do zeszklenia cebuli.
Podaje z świeżym pieczywem.
Marynata;
Do słoika wlewam oliwę, miód, sos sojowy oraz odrobin papryki mielonej słodkiej, mieszam. Następnie wkładam kiełbasę do marynaty i marynuje około 20 minut.
Kiełbasę wyjmuje z marynaty i smażę na średnio rozgrzanej patelni grillowej razem z marynatą.
Smażę do przysmażenia kiełbasy, obracając kiełbasę co jakiś czas, aby się nie przypaliła.
Pod koniec smażenia dodaje obraną pokrojoną w piórka cebulę i jeszcze smażę do zeszklenia cebuli.
Podaje z świeżym pieczywem.
gusia1000