marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Kiełbasa po debreczyńsku.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kiełbasę pokroić na 4 części,ponacinać je w poprzek lekko i dać na gorący olej,obsmażyć,dokroić cebuli,obsmażyć,zalać wodą i dusić na ostro.

Kiełbasa po debreczyńsku.

Składniki:

Kiełbasa po debreczyńsku.

 

  • 1 wianek kiełbasy debreczyńskiej,
  • 2 cebule średnie,
  • papryczka chilli lub pepperoni,
  • sól,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Kiełbasa po debreczyńsku.
Kiełbasę pokroić na cztery części,ponacinać je w drabinkę czyli
w poprzek i dać na rozgrzany olej,obsmażyć,obracając na różne strony,dodać obrane i posiekane cebule,zrumienić je.Zalać wodą,
włożyć strąk pepperoni lub chilli i dusić pod pokrywką z 30-40 min.
Doprawić solą na koniec oraz pokrojoną na talarki papryczkę pepperoni lub chilli.Podawać z bułką świeżą lub ziemniakami z wo-
-dy.

Tagi:

kielbasa