Sposób przygotowania:
Kiełbasa po debreczyńsku.
Kiełbasę pokroić na cztery części,ponacinać je w drabinkę czyli
w poprzek i dać na rozgrzany olej,obsmażyć,obracając na różne strony,dodać obrane i posiekane cebule,zrumienić je.Zalać wodą,
włożyć strąk pepperoni lub chilli i dusić pod pokrywką z 30-40 min.
Doprawić solą na koniec oraz pokrojoną na talarki papryczkę pepperoni lub chilli.Podawać z bułką świeżą lub ziemniakami z wo-
-dy.
w poprzek i dać na rozgrzany olej,obsmażyć,obracając na różne strony,dodać obrane i posiekane cebule,zrumienić je.Zalać wodą,
włożyć strąk pepperoni lub chilli i dusić pod pokrywką z 30-40 min.
Doprawić solą na koniec oraz pokrojoną na talarki papryczkę pepperoni lub chilli.Podawać z bułką świeżą lub ziemniakami z wo-
-dy.