peggi

peggi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 227]

Kiełbasa w cebuli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybko, smacznie i na ciepło

Kiełbasa w cebuli Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kiełbasa w cebuli

 

  • 2 kawałki dobrej gatunkowo, cienkiej kiełbasy
  • 4 cebule
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • pieprz
  • ulubione przyprawy

Sposób przygotowania:

Kiełbasa w cebuli
Szybko, smacznie i na ciepło.Kiełbasa w cebuli - tani i smaczny posiłek. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy na piórka. Olej rozgrzewamy na dużej patelni i wsypujemy cebulę, doprawiamy i dusimy. Gdy cebula zmięknie dokładamy kawałki kiełbasy. Można je pokroić wcześniej w plasterki, lub po prostu lekko ponacinać. Dusimy aż cebula się zarumieni a kiełbasa zagrzeje.
Kiełbasa w cebuli
Kiełbasa w cebuli - tani i smaczny posiłek