nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Kiełbaska do obiadu.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybki pomysł na codzienny obiad.

Kiełbaska do obiadu.

Składniki:

Kiełbaska do obiadu.

 

  • 2 długie kiełbasy (ok. 400 g - użyłam ogniskowej)
  • 2 średnie cebule
  • 2 łyżki oleju
  • odrobina soli
  • pieprz, szczypta słodkiej papryki mielonej

Sposób przygotowania:

Kiełbaska do obiadu.
1. Cebule obieramy i razem z kiełbasą kroimy w kostkę. 2. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy na niego pokrojoną cebulę. Lekko solimy i złocimy od czasu do czasu mieszając. 3. Gdy cebula się zeszkli i zacznie złocić dodajemy kiełbasę i smażymy od czasu do czasu, na mniejszym ogniu ok. 5-10 minut. 4. Doprawiamy pieprzem i szczyptą słodkiej papryki. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami i ogórkiem konserwowym.

Tagi:

kielbasa