Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Biała kiełbasa po węgiersku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Biała kiełbasa po węgiersku

Biała kiełbasa po węgiersku

Składniki:

Biała kiełbasa po węgiersku

 

  • 50 dag białej kiełbasy
  • 30 dag ziemniaków, pokrojonych, ugotowanych na półmiękko
  • 1 cebula, pokrojona w piórka
  • 30 dag pomidorów, pokrojonych
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 200 ml czerwonego wina
  • 1 marchewka, ugotowana
  • 20 dag kalafiora, ugotowanego
  • Posiekana bazylia
  • Sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Biała kiełbasa po węgiersku

Na oleju smażymy kiełbaski kilka minut, dodajemy cebulę, następnie wino, koncentrat, pomidory, marchewkę i kalafior. Wrzucamy ziemniaki, przyprawy i dusimy wszystko jeszcze około 10-15 minut.