Sposób przygotowania:
Leczo z bakłażanem
Papryki kroimy w kostkę, przekładamy do garnka, zalewamy wodą dodajemy kostkę warzywną i gotujemy 5 minut.
Bakłażana kroimy w kostkę, dodajemy do papryki, gotujemy 5 minut. Następnie dodajemy pomidory z puszki wraz z koncentratem do warzyw.
Cebulę i kiełbasę kroimy w kostkę, podsmażamy na rumiano. Dodajemy do warzyw, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, paprykami słodka i ostrą oraz przyprawą uniwersalną - gotujemy 10 minut i podajemy.
Bakłażana kroimy w kostkę, dodajemy do papryki, gotujemy 5 minut. Następnie dodajemy pomidory z puszki wraz z koncentratem do warzyw.
Cebulę i kiełbasę kroimy w kostkę, podsmażamy na rumiano. Dodajemy do warzyw, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, paprykami słodka i ostrą oraz przyprawą uniwersalną - gotujemy 10 minut i podajemy.