Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Leczo z bakłażanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sezon na paprykę zacznie się lada moment, a wtedy smakosze tego warzywa wpadają w szał leczowy u mnie sezon już otwarty.

Leczo z bakłażanem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Leczo z bakłażanem

 

Sposób przygotowania:

Leczo z bakłażanem
Papryki kroimy w kostkę, przekładamy do garnka, zalewamy wodą dodajemy kostkę warzywną i gotujemy 5 minut.

Bakłażana kroimy w kostkę, dodajemy do papryki, gotujemy 5 minut. Następnie dodajemy pomidory z puszki wraz z koncentratem do warzyw.

Cebulę i kiełbasę kroimy w kostkę, podsmażamy na rumiano. Dodajemy do warzyw, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, paprykami słodka i ostrą oraz przyprawą uniwersalną - gotujemy 10 minut i podajemy.
Leczo z bakłażanem
papryki kroimy w kostkę dodajemy do nich wodę i bulionowa kostkę
Leczo z bakłażanem
do podgotowanej papryki dodajemy pokrojonego bakłazana
Leczo z bakłażanem
dodajemy pomidory oraz koncentrat pomidorowy
Leczo z bakłażanem
kiełbasę smażymy z cebulą i dodajemy do warzyw
Leczo z bakłażanem
na koniec doprawiamy do smaku i podgotowujemy