Sposób przygotowania:
Pyszne leczo warzywne
Cukinię opłukać i wraz ze skórką pokroić w grubą kostkę. Cebulę i czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę. Fasolkę szparagową opłukać, odciąć końcówki i pokroić. Pomidory sparzyć, ściągnąć skórkę i drobno pokroić. Wszystkie warzywa podsmażyć na maśle lub oleju.
Przełożyć do garnka, dodać 2 szklanki wody i zagotować. Rozpuścić łyżkę mąki ziemnieczanej w niewielkiej ilości zimnej wody i dodać do leczo.
Dodać przyprawy, doprawić do smaku.
Przełożyć do garnka, dodać 2 szklanki wody i zagotować. Rozpuścić łyżkę mąki ziemnieczanej w niewielkiej ilości zimnej wody i dodać do leczo.
Dodać przyprawy, doprawić do smaku.
Magdalena88
Marika-
Stenka
Dziękuję za pochwałę
Stenka
Dziękuję za taką wysolą ocenę