Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 246]

Pyszne leczo warzywne

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Lato to czas kiedy warzywa są najładniejsze i najtańsze, warto więc zrobić z nich zdrowe, pożywne leczo.

Pyszne leczo warzywne Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pyszne leczo warzywne

 

Sposób przygotowania:

Pyszne leczo warzywne
Cukinię opłukać i wraz ze skórką pokroić w grubą kostkę. Cebulę i czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę. Fasolkę szparagową opłukać, odciąć końcówki i pokroić. Pomidory sparzyć, ściągnąć skórkę i drobno pokroić. Wszystkie warzywa podsmażyć na maśle lub oleju.

Przełożyć do garnka, dodać 2 szklanki wody i zagotować. Rozpuścić łyżkę mąki ziemnieczanej w niewielkiej ilości zimnej wody i dodać do leczo.

Dodać przyprawy, doprawić do smaku.
Pyszne leczo warzywne
Warzywa należy podsmązyć na tłuszczu, żeby zmiękły ale były jędrne
Pyszne leczo warzywne
Podsmązone warzywa nalezy zagotować i doprawić

Tagi:

danie leczo