Edyta2002

Edyta2002

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 196]

Kiełbaski w bekonie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Kiełbaski można podawać na ciepło i zimno...

Kiełbaski w bekonie

Składniki:

Kiełbaski w bekonie

 

  • 1 jako
  • 1/2 strąka czerwonej papryki
  • 5 dkg ogórków konserwowych
  • 1 szalotka
  • 15 dkg jogurtu naturalnego
  • 5 dkg śmietany 18%
  • sól, pieprz
  • kilka plasterków sera żółtego
  • 12 plasterków bekonu
  • 24 kiełbaski koktajlowe
  • 2-3 łyżki oleju

 

Sposób przygotowania:

Kiełbaski w bekonie
Jajko ugotuj na twardo. Paprykę oczyść, umyj i pokrój na małe kawałki. To samo zrób z ogórkiem. Szalotkę obierz i drobno posiekaj. W naczyniu wymieszaj jogurt ze śmietaną, szalotką, papryką oraz ogórkiem. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Ser pokrój w grube paski, a plasterki bekonu przekrój na pół. Kiełbaski zawiń najpierw w ser, następnie w bekon. Zapnij je wykałaczkami. Usmaż roladki na oleju. Ugotowane i ostudzone jajko obierz i posiekaj. Kawałeczki jajka dokładnie wymieszaj z dipem. Kiełbaski podawaj z sosem.

Tagi:

sery ser