Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kiełbaski w chrzanowym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Sos chrzanowy z kiełbasą podawać z pieczywem

Kiełbaski w chrzanowym sosie

Składniki:

Kiełbaski w chrzanowym sosie

 

  • 40 dag kiełbasy cienkiej,
  • 3 szklanki bulionu drobiowego
  • 5 łyżek tartego chrzanu,
  • 3 łyżki mąki,
  • 2 łyżki śmietany,
  • sól,
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Kiełbaski w chrzanowym sosie
Bulion wlać do garnka i zagotować.( może być z kostki rosołowej ) Następnie dodać starty chrzan oraz obraną z osłonek i pokrojoną kiełbasę, gotować przez chwilę. Mąkę wymieszać z niewielką ilością zimnej wody, połączyć z sosem i zagotować. Zdjąć z ognia, dodać śmietanę, wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Tagi:

tarta kielbasa