Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Kiełbaski w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

ciekawe podanie kiełbasek

Kiełbaski w cieście

Składniki:

Kiełbaski w cieście

 

  • 2 łyżeczki masła
  • 8 kiełbasek wieprzowych i cielęcych
  • 3 łyżki mąki
  • 45 dag ciasta francuskiego
  • 1/2 szklanki pasztetu 2 łyżki ostrej musztardy

Sposób przygotowania:

Kiełbaski w cieście
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Na patelni stopić masło. Wrzucić kiełbaski. Smażyć ze wszystkich stron aż będą częściowo usmażone. Stolnicę oprószyć mąką. rozwałkować ciasto. Pokroić na kwadraty o boku 7,5cm. Każdy kawałek ciasta posmarować musztardą. Na każdy kawałek ciasta położyć po kiełbasce. Zrolować i ciasno zlepić krawędzie. Przełożyć na teflonową blachę do pieczenia. Lekko zrumienić w piekarniku około 10 minut. Podawać ciepłe.

Tagi:

ciasto pasztet