Sposób przygotowania:
Kiełbaski wieprzowe zapiekane z fasolką
Kiełbaski pokroiłam na kawałki po ok 2,5 cm, a bekon w kostkę.Kiełbaski i bekon wrzuciłam do rozgrzanego naczynia żaroodpornego.Smażyłam na dużym ogniu 8 minut,do zrumienienia.Cebulę przepołowiłam, obrałam i pokroiłam w plasterki. Obrałam i wycisnęłam czosnek.Opłukałam i osączyłam fasolkę. Wyjęłam kiełbaski i bekon z naczynia żaroodpornego,odstawiłam.W naczyniu zostawiłam tylko 2 łyżki tłuszczu,resztę wylałam.Wrzuciłam cebulę i czosnek.Smażyłam 5 minut. Dorzuciłam pokrojone pomidory wraz z sokiem oraz zioła,musztardę i przecier pomidorowy. Doprowadziłam do wrzenia,a następnie dorzuciłam fasolkę.Ponownie wrzuciłam kiełbaski i bekon,doprawiłam do smaku.Gotowałam na niewielkim ogniu 10 minut.
MagdaMM