wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Kiełbaski z boczkiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ulubiona potrawa na szybko mojego męża.

Kiełbaski z boczkiem.

Składniki:

Kiełbaski z boczkiem.

 

  • 5 grubych parówek
  • 5 plasterków boczku
  • 5 plasterków sera
  • 1 cebula
  • mielona papryka
  • oliwa
  • musztarda

Sposób przygotowania:

Kiełbaski z boczkiem.
Cebulę obieramy, a następnie kroimy na grubsze plasterki.Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cebulę , tak by miała rumiany kolor. Z parówek zdejmujemy osłonki i powierzchownie nacinamy ostrym nożem w dłuż. Do nacięcia wkładamy po jednym zrolowanym plasterku sera. Następnie każdą parówkę owijamy plastrem boczku. Układamy je w natłuszczonej formie żaroodpornej. Posypujemy delikatnie mieloną papryką i cebulą. Zapiekamy 10 minut w temp 180 stopni. Po wyjęciu smarujemy musztardą. Podajemy na ciepło.

Tagi:

sery ser