WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 932]

Kiełbaski z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kiełbaski pokrojone na małe kawałki, przyprawione przyprawą do grilla i usmażone na patelni. Szybkie i smaczne jedzenie.

Kiełbaski z patelni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kiełbaski z patelni

 

  • 4 pętka kiełbasy
  • Przyprawa do grilla
  • Olej do smażenia
  • Musztarda
  • Ketchup

Sposób przygotowania:

Kiełbaski z patelni

ETAP 1:

Kiełbaski pokroić na połówki. Każdą połówkę przekroić wzdłuż na dwie części. Od strony skórki ponacinać kiełbaski w kratkę. Na patelni rozgrzać ok. 1 łyżkę oleju i ułożyć kiełbaski.

Posypać przyprawą do grilla.

Smażyć na rumiano i przewrócić na drugą stronę. Ponownie lekko przyprawić i smażyć do uzyskania odpowiedniego stopnia wysmażenia.

Po usmażeniu wyłożyć na talerz. Podać z musztardą i ketchupem oraz świeżym pieczywem.

Kiełbaski z patelni
Kiełbaski po usmażeniu na patelni przed włożeniem na talerz
Kiełbaski z patelni
Kiełbaski w trakcie smażenia posypane przyprawą
Kiełbaski z patelni
Ponacinana i przyprawiona kiełbasa ułożona na patelni
Kiełbaski z patelni
Kiełbaski pokrojone na kawałki i ponacinane

Tagi:

danie kielbasa