WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 631]

Zapiekanki z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapiekanki na połówkach kajzerek posmarowanych masłem z żółtym serem i plasterkami kiełbaski. Podane z ketchupem.

Zapiekanki z patelni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekanki z patelni

 

  • 4 połówki kajzerek (dałam same spody bułek)
  • masło
  • 4 plasterki sera żółtego
  • kilka plasterków kiełbasy
  • ketchup pikantny

Sposób przygotowania:

Zapiekanki z patelni

ETAP 1:

Połówki kajzerek posmarować masłem. Użyłam tylko spodów bułek bo są bardziej równe i lepiej się smażą na patelni. Posmarowaną stroną bułki ułożyć na patelni i obsmażyć.

Gdy się obsmażą przekręcić skórką do dołu a na przypieczonej stronie ułożyć plasterki żółtego sera. Na drugiej patelni jednocześnie obsmażyć plasterki kiełbaski.

Gdy się zrumienią przełożyć je na bułki z roztapiającym się serem. Zapiekanki zdjąć z patelni na talerz i polać ketchupem pikantnym. Podawać na gorąco.

Zapiekanki z patelni
Zapiekanki zdjęte z patelni na talerz przed polaniem ketchupem
Zapiekanki z patelni
Plasterki kiełbasy przekrojone i obsmażane na suchej patelni
Zapiekanki z patelni
Plasterki sera żółtego ułożone na bułkach
Zapiekanki z patelni
Obsmażone połówki kajzerek przed nałożeniem sera

Tagi:

zapiekanki