Kiełbaski z puree serowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

delikatne kiełbaski z puree z ziemniaków

Kiełbaski z puree serowym

Składniki:

Kiełbaski z puree serowym

 

  • 500 gram ziemniaków
  • 300 gram selera
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 8 kiełbasek "regionalnych" po 75 gram każda
  • 4 łyżki mleka
  • 50 gram masła
  • 50 gram sera żółtego startego
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Kiełbaski z puree serowym
Umyłam oraz obrałam warzywa które pokroiłam na małe kawałki. Po włożeniu do osobnych garnków,zalałam je wrzącą wodą. Gotowałam na wolnym ogniu 15 minut. Na rozgrzanej patelni z oliwą smażyłam na rumiano kiełbaski. Przykryłam pokrywką. Odlany seler zmiksowałam z mlekiem.Odlane ziemniaki wymieszałam z masłem. Seler wymieszałam z ziemniakami.Dorzuciłam starty ser żółty oraz przyprawy do smaku. W takim puree obtaczałam kiełbaski.Podawałam na gorąco.

Tagi:

sery ser