iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kieszonki drobiowe.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kieszonki z piersi kurczaka nadziewane mięsem mielonym

Kieszonki drobiowe. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kieszonki drobiowe.

 

  • 30 dag mięso mielone,
  • 1 szt cebula,
  • 2 ząbki czosnek,
  • 1 szt kajzerka,
  • 2 szt pierś z kurczaka z skórą,
  • przyprawa do drobiu,
  • oliwa,
  • Sól,
  • Przyprawa do mięsa mielonego,
  • 1 łyżeczka soser winiary

 

Sposób przygotowania:

Kieszonki drobiowe.
Z kurczaka wycinamy pierś razem z skórą .Chodzi o to żeby wyciąć wraz z skórą ,której musi być więcej (ściągamy ją z kurczaka aż do rozpoczęcia udka ). Skóry ma być dwa razy więcej niż piersi . Wyciętą pierś z skórą będziemy przyprawiać .Najpierw delikatnie wkładamy palec między mięso i skórę ,żeby stworzyć kieszonkę .Teraz solimy i doprawiamy pieprzem całe mięso wraz z kieszonkami . Do mięsa mielonego dodajemy odsączona ,wcześniej namoczona bułkę ,posiekaną cebulę ,sól,wyciśnięty czosnek i przyprawę do mięsa mielonego .Ja dodałam także łyżeczkę soseru winiary Mieszamy dokładnie mięsoDo kieszonki wkładamy zrobione mięso i zawijamy skórę pod spod piersi . Smarujemy taką pierś oliwą wymieszaną z przyprawą do kurczaka .Układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w piekarniku ok 45 min .Podajemy pokrojone w plastry
Kieszonki drobiowe.
Tak powinna wyglądać nafaszerowana pierś z kurczaka przed zawinięciem ją w skórkę
Kieszonki drobiowe.
Upieczona pierś kroimy w plastry i polewamy powstałym sosem podajemy