Sposób przygotowania:
Kieszonki drobiowe.
Z kurczaka wycinamy pierś razem z skórą .Chodzi o to żeby wyciąć wraz z skórą ,której musi być więcej (ściągamy ją z kurczaka aż do rozpoczęcia udka ). Skóry ma być dwa razy więcej niż piersi . Wyciętą pierś z skórą będziemy przyprawiać .Najpierw delikatnie wkładamy palec między mięso i skórę ,żeby stworzyć kieszonkę .Teraz solimy i doprawiamy pieprzem całe mięso wraz z kieszonkami . Do mięsa mielonego dodajemy odsączona ,wcześniej namoczona bułkę ,posiekaną cebulę ,sól,wyciśnięty czosnek i przyprawę do mięsa mielonego .Ja dodałam także łyżeczkę soseru winiary Mieszamy dokładnie mięsoDo kieszonki wkładamy zrobione mięso i zawijamy skórę pod spod piersi . Smarujemy taką pierś oliwą wymieszaną z przyprawą do kurczaka .Układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w piekarniku ok 45 min .Podajemy pokrojone w plastry