Sposób przygotowania:
Kisiel czereśniowy dla dorosłychETAP 1
KISIEL:
Czereśnie myjemy, osuszamy, usuwamy ogonki i drylujemy. Tak przygotowane przekładamy do garnka w którym będziemy dotować kisiel.
ETAP 2
Owoce zalewamy winem i podgrzewamy, do momentu jak staną się miękkie.
ETAP 3
W niewielkiej ilości wody rozpuszczamy mąkę. Mieszaniną zalewamy ugotowane owoce. Całość zagotowujemy, ewentualnie słodzimy do smaku (osobiście pominęłam słodzenie, gdyż i wino i owoce były wystarczająco słodkie).
ETAP 4
Gotowy kisiel rozlewamy do przygotowanych pucharków i pozostawiamy do ostygnięcia.
ETAP 5
CZEKOLADOWA ŚMIETANKA:
Czekoladę rozpuszczamy z dodatkiem mleka i studzimy.
Przestudzoną czekoladę dodajemy do serka i ubijamy na sztywny krem. Krem przekładamy do worka cukierniczego i wyciskamy na zimny kisiel. Deser schładzamy około 0,5 godziny, po czym dekorujemy kakao oraz czereśnią. Podajemy!