mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Kisiel jabłko-mięta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Świetny efekt smakowy, orzeźwiający, jabłkowo-miętowy:)

Kisiel jabłko-mięta

Składniki:

Kisiel jabłko-mięta

 

  • 1 szklanka wrzątku
  • 1 torebka mięty
  • 1 jabłko
  • ew. cukier do smaku
  • 2 łyżecz. mąki ziem. + 1/4 szkl. zimnej wody

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kisiel jabłko-mięta
Miętę zaparzyć w szklance wrzątku, przykryć i odstawić na kilka min. Jabłuszko obrać, zetrzeć na tarce (myślę, że lepsze będzie jeśli na drobniejszych oczkach, bo ja starłam na dużych i były wyczuwalne kawałki)-ale to kwestia gustu:) Napar z mięty umieścić w garnuszku, dodać starte jabłko i gotować chwilę. Na koniec dodać rozrobioną mąkę w zimnej wodzie, wymieszać, zagotować, posłodzić do smaku.