WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1020]

Kisiel truskawkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybki deser na bazie świeżych truskawek który można jeść na gorąco lub na zimno. Kisiel może być samodzielnym deserem lub dodatkiem do gofrow czy naleśników.

Kisiel truskawkowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kisiel truskawkowy

 

  • Ok. 1szkl. świeżych truskawek
  • 1 kisiel błyskawiczny o smaku truskawkowym
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 2-3 łyżki wody

Sposób przygotowania:

Kisiel truskawkowy

ETAP 1:

Truskawki odszypułkować i umyć. Pokroić na małe kawałki i wrzucić do garnka.

Truskawki posypać łyżeczką cukru waniliowego i dolać do nich 2-3 łyżki wody. Truskawki zagotować. Gdy zaczną się gotować wsypać proszek kisielowy. Mieszać aż kisiel zgęstnieje i przelać do pucharka.

Podawać na gorąco bezpośrednio po przygotowaniu lub wystudzić i podawać na zimno.

Kisiel truskawkowy
Kisiel po przyhotowaniu jeszcze gorący w garnku
Kisiel truskawkowy
Proszek kisielowy wsypane do zagotowanych truskawek
Kisiel truskawkowy
Truskawki doprowadzone do zagotowania przed dodaniem kisielu
Kisiel truskawkowy
Pokrojone truskawki posypane cukrem waniliowym

Tagi:

kisiel desery