Sposób przygotowania:
Muffiny migdałowe z truskawkamiTruskawi:
Truskawki należy umyć, usunąć z nich szypułki, a następnie pokroić w kostkę.
Masa:
W jednej misce połączyć jajko, mleko oraz olej, a w drugiej - mąkę pszenną, migdałową, cukier, proszek do pieczenia i sodę.
Wszystko razem wymieszać jedynie do połączenia się składników.
Na końcu do masy wmieszać pokrojone truskawki.
Wypełnianie papilotek:
W formie do pieczenia muffinek umieścić papilotki, które nalezy wypełnić ciastem do 4/5 ich wysokości.
Pieczenie:
Muffinki wstawić do uprzednio rozgrzanego piekarnika i piec przez około 25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 190 stopniach.
Gotowe ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce.
SylaUla
gusia1000