halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Kisielowy deser

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Dobry deser kisielowy o smaku arbuza . Sezon na arbuzy w pełni więc można zrobić taki deser z owocami .

Kisielowy deser

Składniki:

Kisielowy deser

 

Sposób przygotowania:

Kisielowy deser
Arbuza pokroić na mniejsze kawałkii w sokowirówce zrobić sok. Zagotować 0,6 litra wody, wlać sokz arbuza, dodać cukier, cukier waniliowy, sok z cytryny. Mąkę ziemniaczaną rozrobić w niewielkiej ilości zimnej wody . Następnie wlać na gotujący się sok z wodą, energicznie mieszać, chwile pogotować. Owoce umyć usunąć pestki. Z moreli usunąć skórkę podzielić na mniejsze kawałki. Salaterki opłukać w zimnej wodzie . Kisiel rozlać do salaterek, ułożyć owoce na wierzchu .