Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kolorowy deser budyniowo-kisielowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Na taki deser skusi się każdy niejadek.

Kolorowy deser budyniowo-kisielowy

Składniki:

Kolorowy deser budyniowo-kisielowy

 

  • 1 budyń czekoladowy z cukrem
  • 1 budyń waniliowy z cukrem
  • 1 budyń śmietankowy z cukrem
  • 1 kisiel żurawinowy z cukrem
  • 1,5 l mleka
  • owoce do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Kolorowy deser budyniowo-kisielowy
Każdy budyń ugotować oddzielnie w 1/2 l mleka tak jak w przepisiepodanym na opakowaniu. Kisiel żurawinowy ugotować w 1/2 l wody. Do pucharków nakładać na przemian budyń śmietankowy, kisiel, budyń waniliowy i czekoladowy. Desery odłożyć do ostudzenia. Przed podaniem ozdobić owocami.