mirkakropka

mirkakropka

Kucharz
[Przepisów: 16]

Kiszka Kaszubska

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Potrawa rodem z Kaszub......

Kiszka Kaszubska

Składniki:

Kiszka Kaszubska

 

Sposób przygotowania:

Kiszka Kaszubska
Ziemniaki oskrobać i zetrzeć na tarce jak na placki ziemniaczane. Kaszę zaparzyć, razem wymieszać,posolić do smaku.Nakładać do woreczków ( na kaszubach szyto takie woreczki z płótna lub z gazy,woreczki o średnicy kiełbasy krakowskiej),zawiązać. Gotować w osolonym wrzątku około 1,5 godz. Po wyjęciu przełożyć do zimnej wody, wyciągnąć z woreczków. Po ostygnięciu pokroić w krążki i obsmażyć na topionej słoninie z cebulką