Sposób przygotowania:
Kiszka Kaszubska
Ziemniaki oskrobać i zetrzeć na tarce jak na placki ziemniaczane. Kaszę zaparzyć, razem wymieszać,posolić do smaku.Nakładać do woreczków ( na kaszubach szyto takie woreczki z płótna lub z gazy,woreczki o średnicy kiełbasy krakowskiej),zawiązać. Gotować w osolonym wrzątku około 1,5 godz. Po wyjęciu przełożyć do zimnej wody, wyciągnąć z woreczków. Po ostygnięciu pokroić w krążki i obsmażyć na topionej słoninie z cebulką
Jojo
mirkakropka
Proporcje można zmniejszyć dać 2 kg ziemniaków i 20 dkg kaszy. A z tymi woreczkami.... pamiętam jak mama z babcią zaczynały robić kiszki używały do tego bawełnianych skarpetek :)))))
yola
eli_555
mirkakropka
Można dodać do środka też,ale jest małe "ale" nie wszyscy mogą cebulkę, a przy późniejszym obsmażaniu można jej dać do woli ile kto lubi.
Pozdrawiam