lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Kiszka na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kiszka.Przepis na 4 porcję

Kiszka na zimno

Składniki:

Kiszka na zimno

 

  • 1/2 kg kiszki
  • 2 łyżki ostrej sarepskiej musztardy
  • 4 łyżki oliwy
  • pietruszka
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kiszka na zimno
Włóż do miski musztardę,dolewaj do niej po parę kropli oliwy stale mieszaj najlepiej drewnianą łyżką.Kiszkę pokrój w plasterki o grubości środkowego palca i zamocz w misce z przyprawioną musztardą, Posól i popierz do smaku.Natkę pietruszki drobniutko posiekaj i dodaj do kiszki która połączona jest z musztardą i dodatkami.
Danie jedz z chlebem.