Sposób przygotowania:
Kiszka ziemniaczana ze skwarkami
Jeśli kiszkę ziemniaczaną mamy soloną kilka godzin moczymy ją w 6 litrach zimnej wody. Ziemniaki trzemy jak na placki. Odlewamy trochę wody. Przyprawiamy solą, majerankiem oraz mąką i przyprawą do ziemniaków. Słoninę mielimy w maszynce do mielenia i na rozgrzanej patelni wytapiamy tłuszcz. Dodajemy do masy ziemniaczanej. Wszystko dokładnie mieszamy i nakładamy do środka wymoczonego flaka. Na końcach zszywamy lub zawiązujemy nitką. Wstawiamy do nagrzanego do 150 stopni piekarnika i pieczemy około 2 godzin.
Danusia19671
edytaha
Ale koniecznie popraw początek opisu przygotowania, przejęzyczyłeś się, bo to przecież jelito ma być moczone :)
pacpaw
faktycznie, kiszka tak mnie omamiła, że wszędzie teraz ją widzę. Już zmieniam :o)
pacpaw
UWAGA: W opisie wykonania pierwsze zdanie brzmi:
Jeśli JELITO GRUBE mamy solone to kilka godzin moczymy JE w zimnej wodzie.