Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Kiszona kapusta z rodzynkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Podawać do smażonych i pieczonych mięs

Kiszona kapusta z rodzynkami

Składniki:

Kiszona kapusta z rodzynkami

 

  • 60 dkg kapusty kwaszonej,
  • tłuszcz,
  • 2 dag mąki,
  • 100 ml białego wytrawnego wina,
  • 10 dag rodzynków,
  • sól,
  • pieprz i cukier do smaku.

Sposób przygotowania:

Kiszona kapusta z rodzynkami
Kapustę odcisnąć, pokrajać, dodać tłuszcz, zalać wodą, zagotować pod przykryciem. Następnie odkryć na chwilę i dalej gotować około 50 minut na małym ogniu pod przykryciem. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć lekko rumieniąc, połączyć z kapustą, winem i opłukanymi rodzynkami, dusić kilka minut, doprawić.

Tagi:

kapusta