goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Klasyczna wątróbka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybka i smaczna. Taka wątróbka potrzebuje dożo dużo cebuli :)

Klasyczna wątróbka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Klasyczna wątróbka

 

Sposób przygotowania:

Klasyczna wątróbka
Wątróbkę oczyszczamy z włókiem, zalewamy mlekiem i odstawiamy na około 30 minut by pozbyć się goryczy. Cebulkę kroimy w kostkę i podduszamy na maśle. Dodajemy wątróbkę oprószoną mąką. Podsmażamy ją po około 5 minut z obu storn. Doprawiamy do smaku. Podlewamy odrobiną wody i zaprawiamy śmietaną.
Klasyczna wątróbka
Oczyszczoną wątróbkę obsmażamy na maśle wraz z cebulką
Klasyczna wątróbka
Do wątróbki dolewamy odrobinę wody lub bulionu by powstał gęsty sos