Sposób przygotowania:
Klasyczne tiramisù
Zoltka przekladam do miski, dodaje cukier i ucieram mikserem na najwyzszych obrotach przez 8-10 minut, az zamienia sie w puszysty kogel-mogel o barwie prawie bialej. Nastepnie dodaje mascarpone i miksuje minute, az calkowicie polaczy sie z masa jajeczna. Ubijam bialka i dodaje do masy jajecznej. Delikatnie mieszam drewniana lyzka. Biszkopty zanurzam w zimnej kawie na 2-3 sekundy, następnie lekko nimi potrzasajac, usuwam nadmiar plynu. W plaskim naczyniu ukladam warstwe biszkoptow, zalewam je 1/2 masy. Na niej ukladam nastepna warstwe namoczonych biszkoptow, zalewam kremem. Wszystko posypuje gorzkim kakao. Naczynie dokładnie owijam folia spozywcza i wstawiam do lodówki na kilka godzin.
cherry
MIUCCIA
Darth Vader
Lady Marmolada
czekoladka_m