Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Kleik ryżowy z kokosami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Kleik ryżowy z kokosami

Kleik ryżowy z kokosami

Składniki:

Kleik ryżowy z kokosami

 

  • 500 ml mleka kokosowego
  • 300 ml mleka
  • 25 dag ryżu
  • ½ torebki cukru wanilinowego
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • cukier

 

Sposób przygotowania:

Kleik ryżowy z kokosami

Ryż gotujemy 3 minuty w wodzie. Do rondelka wlewamy 2 łyżki wody, mleko, mleko kokosowe, dodajemy ryż, cukier wanilinowy i gotujemy około 15 minut, często mieszając, aby kleik się nie przypalił. Dodajemy cukier do smaku. Posypujemy wiórkami.


Tagi:

ryż