kogelmogel

kogelmogel

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 29]

Klopsiki rybne na parze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne i zdrowe rybne klopsiki.

Klopsiki rybne na parze

Składniki:

Klopsiki rybne na parze

 

  • 4 płaty dowolnego mrożonego fileta z ryby
  • 1 marchewka
  • garść zielonej pietruszki

Sposób przygotowania:

Klopsiki rybne na parze
Rybę rozmrażamy i dokładnie myjemy. Następnie miksujemy w blenderze na gładką masę. Marchew myjemy i obieramy, a następnie ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Pietruszkę drobno kroimy. Mieszamy marchewkę i pietruszkę z rybą i formujemy kuleczki, które następnie gotujemy na parze. Ja podaję klopsiki z poszatkowaną kapustą i ryżem także ugotowanymi na parze.

Tagi:

ryba ryby