Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Dorada pieczona na warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dorada pieczona w towarzystwie warzyw korzeniowych pokrojonych w plasterki oraz świeżego lubczyku to lekki i smaczny obiad.

Dorada pieczona na warzywach Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Dorada pieczona na warzywach

 

Sposób przygotowania:

Dorada pieczona na warzywach
Dorady myjemy pod bieżącą wodą i wycieramy ręcznikiem papierowym.

Warzywa obieramy, kroimy w cienkie plasterki i wykładamy nimi dno naczyń żaroodpornych.

Natarte pieprzem cytrynowym ryby kładziemy na warzywach i obkładamy je plasterkami cytryny, liśćmi świeżego lubczyku oraz kawałkami masła.

Wstawiamy naczynia do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy przez około 25-30 minut.
Dorada pieczona na warzywach
Dorady myjemy pod bieżącą wodą i wycieramy ręcznikiem papierowym.
Dorada pieczona na warzywach
Warzywa obieramy, kroimy w cienkie plasterki i wykładamy nimi dno naczyń żaroodpornych.
Dorada pieczona na warzywach
Natarte pieprzem cytrynowym ryby kładziemy na warzywach i obkładamy je plasterkami cytryny, liśćmi świeżego lubczyku oraz kawałkami masła.