Sposób przygotowania:
Dorada pieczona na warzywach
Dorady myjemy pod bieżącą wodą i wycieramy ręcznikiem papierowym.
Warzywa obieramy, kroimy w cienkie plasterki i wykładamy nimi dno naczyń żaroodpornych.
Natarte pieprzem cytrynowym ryby kładziemy na warzywach i obkładamy je plasterkami cytryny, liśćmi świeżego lubczyku oraz kawałkami masła.
Wstawiamy naczynia do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy przez około 25-30 minut.
Warzywa obieramy, kroimy w cienkie plasterki i wykładamy nimi dno naczyń żaroodpornych.
Natarte pieprzem cytrynowym ryby kładziemy na warzywach i obkładamy je plasterkami cytryny, liśćmi świeżego lubczyku oraz kawałkami masła.
Wstawiamy naczynia do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy przez około 25-30 minut.