gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1316]

Klopsiki w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Tak przygotowane klopsiki w panierce podaję z ziemniakami i surówką jako danie na obiad. Polecam - są pyszne.

Klopsiki w panierce

Składniki:

Klopsiki w panierce

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki w panierce

ETAP 1:

Klopsiki w panierce
Mięso mielone dokładnie mieszamy z przyprawami.

Mięso mielone przekładamy do miski i dodajemy przyprawy (podane w składnikach) do smaku. Całość dokładnie mieszamy - wyrabiamy.

ETAP 2:

Klopsiki w panierce
Z miesa mielonego formujemy niezaduże klopsiki.

Z przyprawionego mięsa formujemy średniej wielkości klopsiki.

ETAP 3:

Klopsiki w panierce
Klopsiki maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy.

Jajko wbijamy na talerz i roztrzepujemy widelcem. Klopsiki maczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej.

ETAP 4:

Klopsiki w panierce
Klopsiki w panierce smażymy na rozgrzaanym tłuszczu.

Na koniec klopsiki smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu i wykładamy na talerz.