Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Klopsy z serem feta

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tradycyjne kotlety mielone z cebulką i czosnkiem wypełnione serem fetą i usmażone w panierce - pyszny pomysł na obiad.

Klopsy z serem feta Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Klopsy z serem feta

 

Sposób przygotowania:

Klopsy z serem feta
Do mielonego mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulkę oraz czosnek, 2 łyżki bułki tartej, jajko oraz przyprawy.

Wyrobić jednolitą masę.

Nabierać niewielkie ilości mięsa i do środka wkładać kawałek sera.

Oblepić naokoło mięsem.

Uformować kuleczkę i obtoczyć w bułce tartej.

Smażyć na mocno rozgrzanym oleju.

Kiedy zrumienią się z jednej strony przewrócić na drugą.

Usmażone klopsiki osączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać.
Klopsy z serem feta
Do zmielonego mięsa dodać cebulkę jajko czosnek bułkę tartą i przyprawy.
Klopsy z serem feta
Odrywać kawałki mięsa i do środka wkładać ser feta.
Klopsy z serem feta
Uformowane kuleczki obtoczyć w bułce tartej.
Klopsy z serem feta
Klopsiki usmażyć na mocno rozgrzanym oleju.