Sposób przygotowania:
Klopsy z serem feta
Do mielonego mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulkę oraz czosnek, 2 łyżki bułki tartej, jajko oraz przyprawy.
Wyrobić jednolitą masę.
Nabierać niewielkie ilości mięsa i do środka wkładać kawałek sera.
Oblepić naokoło mięsem.
Uformować kuleczkę i obtoczyć w bułce tartej.
Smażyć na mocno rozgrzanym oleju.
Kiedy zrumienią się z jednej strony przewrócić na drugą.
Usmażone klopsiki osączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać.
Wyrobić jednolitą masę.
Nabierać niewielkie ilości mięsa i do środka wkładać kawałek sera.
Oblepić naokoło mięsem.
Uformować kuleczkę i obtoczyć w bułce tartej.
Smażyć na mocno rozgrzanym oleju.
Kiedy zrumienią się z jednej strony przewrócić na drugą.
Usmażone klopsiki osączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać.